Persoonlijk: yoga en reizen in 2016

2016, het jaar van verborgen talenten

“Even terugblikken op wat die mooie reisjes en fijne yogaworkshops me nou eigenlijk hebben gebracht…”

Blijkbaar is oudjaar hét moment om terug te blikken op het hele jaar. Bloggers, columnisten, journalisten en andere hobbyschrijvers overspoelen je ermee. Ondanks ik er langzamerhand moe van word, ben ik er onbewust ook na gaan denken. En nu snap ik de trend: het is gewoon best wel leuk om te delen.

Toch probeer ik het net iets anders te doen. Niet een hele lijst met succesmomenten of juist valkuilen (wat overigen ook best wel leuk is), ik heb één thema gekozen dat er voor mij dit jaar uitspringt: verborgen talenten.

Want zowel in de yoga als bij het reizen ontdekte ik in 2016 verborgen talenten. Vooral de nieuwe uitdaging die ik op reis ondervond, verraste me compleet. En zou maar zo het verloop van mijn carrière kunnen veranderen.

Nieuwsgierig geworden? Lees hieronder meer!

Ik blijk mee te kunnen gaan in nieuwe reistrends

Best wel fijn als reisjournalist, toch? Over welke must-do als online content creator ik het heb? Het is een verborgen talent dat ik tijdens mijn persreis in Indonesië ontdekte, of eigenlijk vlak erna. Vloggen.

Geïnspireerd door de bloggers om me heen die mee waren op reis, begon het als een grappig uitprobeersel. Of als verrassing voor mijn baas. Of als nieuwe uitdaging voor mezelf. Ik weet het niet precies, maar ik had het helemaal te pakken, dat vloggen.

Als hoofdredacteur bij Getaway Travel zit (of zat tot nu toe) deze skill niet echt in mijn takenpakket. Als ik op reis ga – dit keer was ik mee voor onze reiswebsite Indonesie.nl – maak ik mooie foto’s en zinvolle aantekeningen. En schrijf ik er achteraf een inspirerend artikel over.

Maar niet zonder slag of stoot

Vloggen is toch wel andere koek. Opeens hoef ik alles wat ik bezoek en meemaak niet alleen op te schrijven en te fotograferen, ik moet ook nog eens continu mijn camera gereed houden om mooie, grappige of interessante filmbeelden te schieten. En dan heb ik het nog niet eens over spontaniteit. Waar ik voorheen alles achteraf op z’n tijd in een fantastisch artikel goot, moet ik nu op het moment zelf improviseren voor de camera. Lastig.

En dan stuit je achteraf op je fouten, als het te laat is. Zoals: te vroeg beginnen met praten, waardoor het begin van mijn zin niet is opgenomen. Vergeten sfeerbeelden te schieten. De camera zoveel bewegen dat ik duizelig word als ik het terugkijk. Niet in de lens kijken, maar naar mezelf in het schermpje erboven. En het kapje niet van mijn GoPro halen, waardoor je niks hoort van wat ik zeg.

Toch mag het resultaat van mijn debuut er best zijn, zoals de complimentjes bevestigen. En zijn fouten er om van te leren. Daarom presenteer ik hier met trots mijn eerste vlog over de Bromo-vulkaan voor Indonesie.nl. En verklap ik jullie alvast het volgende: ik ben aan het leren monteren.

Ik kan nieuwe yoga-uitdagingen aan

Ook wel fijn als Amsterdamse yogi (in wording). Hoewel mijn hele yogajourney best wel aardig gaat en ik met plezier onwijs veel heb geleerd het afgelopen jaar, springt één cursus er toch wel echt uit: acroyoga. En ging daar een talentje schuil.

Afgelopen jaar volgde ik op een herfstachtige zaterdagmiddag een workshop in deze yogavorm – een mengelmoes van yoga en acrobatiek. Ik was meteen verkocht. Vooral de rol van vlieger leek op mijn lijf geschreven (drager moet je mij daarentegen niet maken). Door ballet is mijn balans houden geen obstakel en bang om te vallen ben ik niet zo snel.

Dus daar ging ik dan, de lucht in. Vol vertrouwen bungelde ik met mijn heupen enkel op de voeten van mijn medeyogi. Thuis ben ik meteen gaan googlen naar een opleiding in de acroyoga (lichtelijk overdreven misschien, maar goed ik ben fan). En niet alleen omdat ik het redelijk snel onder de knie had, ook omdat het onwijs FUN is. Hier lees je waarom!

En dan het nieuwe jaar

Ik ben helemaal blij met deze twee nieuwe uitdagingen, vaardigheden, fun-elementen. En ik ga er zeker verder mee in 2017. Ik houd jullie graag op de hoogte. Heb jij nog iets wat eruit sprong in 2016?

En nog een gelukkig nieuwjaar! 🙂