Marleen van Reisyogi.nl

Over Marleen

Hi yogi’s en reisgekken! Ik ben Marleen de Keyzer (32) en ga schuil achter deze reisyogi. Contentcreator, schrijfgek, dromer, wereldreiziger en hoofdredacteur bij een online reisplatform (Getaway Travel). Verslaafd aan yoga, ballet, snowboarden en de geur van nieuwe boeken. Fan van spontane avonturen, fotograferen, hiken, kamperen, borrelen en gek doen. Gestructureerd, maar totáál geen planner. Kan niet stilzitten, maar ook niet opschieten. Blij met Cote D’or chocolade en La Chouffe. Minder blij als je me vroeg wakker maakt of achter de kookplaat zet.

Waarom reisyogi?

Mijn liefde voor deze blog komt voort uit mijn leven als echte Ozzie. Ik 2012 verhuisde ik naar Sydney om een minor Creative Writing te studeren. Ik huurde een kamer in Bondi Beach, kocht een surfboard en leerde elke dag een beetje beter worden. Ik ontdekte yoga op het strand en raakte verslaafd. Ondertussen reisde ik op mijn vrije dagen heel Australië door. Dit leventje wakkerde de drie grootste passies aan in mijn leven, naast ballet: reizen, yoga en schrijven.

Toen ik terugkwam werd ik overspoeld door een druk Amsterdams leven dat je vast wel kent: carrière maken, je vrienden zien en tussendoor ook nog ergens sporten of iets voor jezelf doen. Na een goede twee jaar zat mijn hoofd bomvol en ben ik yoga weer serieus gaan oppakken. Nu heb ik zoveel meer ruimte.

Wat kan je verwachten?

Op mijn blog inspireer ik iedereen die net als ik gek is van yoga en het liefst de wereld rondreist met mijn ervaringen als yogi en reisjournalist in Amsterdam. Denk hierbij aan yoga-oefeningen waar je energie van krijgt, of juist beter van slaapt. Tips voor het doen van yoga op reis. Retreats dichtbij en ver weg. Toffe yogahotspots in het buitenland. En natuurlijk mijn leukste reisverhalen.

Ook ik verdiep me pas sinds 2016 echt in yoga, dus verwacht geen yoga-adviezen van een gecertificeerde professional met jaren van ervaring. Reken ook niet op zweverig gedoe, want ik ben zelf erg nuchter. Ik geloof erin dat je met het doen van yoga even uit je drukke westerse hoofd kan stappen en daarmee rust kan vinden. En voor iedereen heeft dit een andere uitwerking.

Wel doe ik al sinds ik vijf ben op hoog niveau ballet en deze technieken helpen me erg in de yoga. Ook volg ik voortdurend verschillende workshops om mijn kennis bij te spijkeren en met je te delen. En een opleiding tot basis yogadocent staat op de agenda voor komend jaar.

Ik kan mezelf met al mijn energie ergens ingooien en zo kwam ook deze blog tot stand. Ik ben een razend enthousiaste en ervaren wereldreiziger met veel liefde voor yoga. En mijn ervaringen deel ik graag met je. Dus volg mij op mijn zoektocht naar de perfecte balans tussen yoga en reizen. En word ook een reisyogi!

Namasté.

Oh en hier kan je contact met me opnemen!