Reistips Namibie kamperen Spreetshoogte Spitzkoppe

Reisvlog Namibië: kamperen in Spreetshoogte en Spitzkoppe

Hi reisgekken! Zoals jullie misschien wel weten, ben ik een gi-gan-ti-sche Afrikafan. Daarom stond ik een paar weken geleden ook te stuiteren van de adrenaline toen ik hoorde dat ik voor Afrika.nl een rondreis door Namibië mocht maken. Samen met een andere immense Afrikagek: mijn collega Charlotte.

Inderdaad, wij waren twee blije blonde eitjes. En zo vertrokken we ook naar windhoek, waar een beest van een 4WD ons opwachtte. ‘Jij rijdt toch Marly,’ knipoogde Charlotte naar me.

Tja, normaal vind ik rijden geen enkel probleem. Nu werd ik zenuwachtig. Want met dat enorme bakbeest, volgde een ‘how-to-survive-in-the-Namibian-desert-uitleg’. De bandendruk verlagen op gravel. Een band verwisselen. Startkabels gebruiken. Van het aantal onderdelen dat ik moest onthouden onder de motorkap begon ik toch lichtelijk te zweten. En dan óók nog links rijden.

‘Je kan altijd lief lachen naar de vriendelijke locals als je er niet uitkomt,’ probeerde onze reissamenstelster Elise. Maar dan moet je wel even bedenken dat er in dat enorme land slechts twee miljoen mensen wonen. Het laagseizoen is. En er dus oprecht geen kip op de weg is…

Uiteindelijk werd het rock-paper-scissors en was een van ons de pineut. Maar hoe snel we dat ook weer vergaten… Geloof me: Namibië is een van de meest epische roadtrip-landen ter wereld. Wie er mocht rijden? Je ziet het in het eerste deel van mijn vlogserie hieronder, waarin ik je ook mijn tips voor kamperen in de bergen van Namibië geef.