Reistips-ZuidAfrika-Limpopo-safari-Krugerpark

Reistips Zuid-Afrika: wandelsafari in het noordelijke Krugerpark

Hi reisgekken! Weten jullie nog dat ik afgelopen jaar voor Zuid-Afrika.nl een rondreis door Limpopo maakte? Daar ging ik onder andere op zoek naar de gouden neushoorn van Mapungubwe, waar ik deze vlog over maakte.

Maar… ik ontdekte meer! Zo reisde ik af naar het meest noordelijke puntje van het Krugerpark, een deel waar maar weinig reizigers komen. Ranger Biff nam me mee door dit weelderige gebied met bossen vol fever trees en baobabbomen. Het leek wel alsof ik in de jungle van Costa Rica was beland, zo groen! En dat is nog láng niet alles.

Want dat veel te groene Zuid-Afrikaanse landschap ontdekte ik niet vanuit een safariwagen. Nee. Ik ging te voet! Hobbelend achter Biff en haar rangermaatje Mike aan, zat mijn hart de halve ochtend in mijn keel. Totdat ze stopten en me vertelden dat er een enorm dier héél dichtbij zat. En dat we dit gigantische beest gingen zoeken. Haha, eh, WÁT?! Ik kan je vertellen dat mijn hart toen uit mijn keel schoot.

En dat dier? Nou dat hebben we gevonden hoor. Een hele kudde ervan zelfs. In mijn vlog neem ik je mee naar het ongerepte, ontoegankelijke noorden van het Krugerpark. En verklap ik je het dier, natuurlijk!