Bieryoga - yoga en bier een trend?

Bieryoga: maar even serieus wordt yoga en bier de nieuwe trend?

“Aangeschoten een biertje op je hoofd laten balanceren in een serieuze yogahouding, welkom bij bieryoga!”

Hi yogi’s en reisgekken! De nieuwe yogatrend van onze oosterburen is jullie vast niet ontgaan. Of het nou is ontstaan om het dilemma ‘ik moet eigenlijk sporten maar ga liever de kroeg in’ wat makkelijker te maken of omdat onze Duitse vrienden de combinatie zen en aangeschoten echt een goed idee vinden, bieryoga gaat viraal.

Want inderdaad, van Berlijn verhuist deze toch wel ietwat vreemde yoga-ontwikkeling helemaal naar de andere kant van de wereld. Down Under balanceren ze inmiddels maar al te graag met een bierflesje op hun hoofd. Instagram stroomt over van de fans die een yogapose oefenen terwijl ze een biertje leeg adten. En de ‘biergroet’ is inmiddels een bekende yogaterm geworden.

Maar kunnen we het eigenlijk wel serieus nemen, dat bieryoga? Als we onze kameraden aan de oostgrens moeten geloven is ‘het huwelijk tussen deze twee grote geliefden’ absoluut geen grap. En behalen we lam in onze yogahouding het ultieme bewustzijnsniveau.

Bieryoga, proberen of negeren?

Ik moet eerlijk zeggen dat mijn hoofd is verzonken in een dilemma. En wel tussen de serieuze yogi en de gezellige reiziger in mij. Want hoe aantrekkelijk klinkt het om een dag vol nieuwe avonturen aan de andere kant van de oceaan af te sluiten met een lesje bieryoga op het strand. Maar op je vaste yoga-avond in een volgeboekte yogastudio op de lip zitten van je naar naar bier ruikende buur die van zijn of haar mat afrolt, vind ik wat minder interessant (neemt natuurlijk niet weg dat het best wel lachen kan zijn).

En eigenlijk verklapt dit mijn antwoord al. Bieryoga, hartstikke leuk voor een keertje. Om uit te proberen met wat vrienden op een vrijdagmiddag, na een stranddag als de zon ondergaat, als je op reis bent of zelfs misschien wel als je relatie in een sleur zit. En dan het liefst buiten, natuurlijk. Maar wekelijks op een dinsdagavond de yogastudio binnenlopen met wat biertjes waarvan de helft waarschijnlijk druppelend over je yogamat rolt aan het einde van de les? En dat om je hoogste niveau van bewustzijn te bereiken? Daar zie ik mezelf gewoon niet zo tussen staan. En dat kan ik ook moeilijk serieus nemen eigenlijk.

Nu ben ik razend benieuwd hoe jij over bieryoga denkt. Laat je me het weten in een reactie? En als je dan toch een keer een bieryogalesje op het strand of in het park hebt gevonden op een zonnige vrijdagmiddag, stuur gerust een berichtje. Uitproberen is altijd leuk!