Heliyoga - yoga op reis

HeliYoga: dit overstijgt al je yogadromen

“Yogales op een plek waar je alleen met een helikopter kan komen? Dat is heliyoga!”

Hi yogi’s en reisgekken! Ik raak snel geïnspireerd, maar wat ik nu ben tegengekomen lijkt wel een droom. Stel je voor: een helikopter komt voor vliegen in Las Vegas om je op te pikken. Je zweeft over zandstenen rotsformaties met rode pieken. Na een korte vlucht daalt de vliegmachine neer op een van de rotsplaten. En rollen je medebofkonten hun yogamat uit.

Juist, dit vliegavontuur maak je niet voor de sightseeing. Of nou ja, het is op zijn minst een leuke bijkomstigheid. Maar waar het eigenlijk om draait is een yogales. Want inderdaad, na helihiken en heliskiën is er nu heliyoga!

Per helikopter naar de yogales, hoe dan?

Het klinkt nogal surrealistisch dat heliyoga, ik weet het. Maar Maverick Helicopters is er afgelopen november toch echt mee begonnen en wel in Nevada. Samen met een lokale yogaschool – Silent Savana – neemt het bedrijf de yogi’s mee naar de Valley of Fire State Park, in groepjes van maximaal zes. Na een spectaculaire rondvlucht van twintig minuten begint je 75 minuten durende yogales. En jup, tussen de rode rotsformaties midden in de vallei (check het filmpje onderaan).

En deze vallei is niet de enige plek waar je een lesje heliyoga kan volgens. Zo ga je ook in Banff National Park in Canada de lucht in om te yogaën tussen de besneeuwde bergtoppen, net als in de Rocky Mountains.

Is het prijskaartje de ervaring wel waard?

Hoe ‘once in a lifetime’ heliyoga ook mag zijn, er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. En die is best hoog, helaas. Je kan het beste met vijf andere fans gaan, dan betaal je zo’n zeshonderd dollar per persoon. Maar daar krijg je wel de meest unieke yoga-ervaring ter wereld voor terug, volgens een van de oprichters Kyle Markman althans.

Want wat maakt heliyoga in Nevada nou zo bijzonder (los van de helikoptervlucht en omgeving natuurlijk)? De draadloze koptelefoon die je erbij krijgt. Zodra je hiermee je oren verbergt, dempt het alle omgevingsgeluiden en klinken er alleen nog maar inspirerende hitjes uit alle tijden in je gehoorkanalen. Hitjes? Yes, want volgens hoofdinstructeur Dray Gardner helpt niet-traditionele muziek je beter om je gedachten aan de kant te zetten, of tenminste dat hoopt hij.

Daarnaast mengt deze yogi verschillende yogastijlen tot een interessante flow: Dharma, Bikram en Sumit, ik had van meer dan de helft nog nooit gehoord. Na de les mag je de omgeving verkennen en staat er champagne klaar om deze bijzondere yogadag af te sluiten met een toast. En vervolgens sta je in twintig minuten alweer op de Strip van Las Vegas.

Heliyoga? JA!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben overtuigd. Helaas moet ik wel nog even sparen, maar aan de andere kant is een helikopteravontuur ook prijzig en is dit toch wel een hele vette uitbreiding op zo’n rondvlucht. Zou jij een lesje heliyoga boeken? Ik ben benieuwd!

Nog meer yoga-inspiratie nodig? Lees mijn artikel over bieryoga!

Topfoto credits: Maverick Helicopters