yoga-oefeningen: ijsyoga

IJsyoga: yoga in de sneeuw, waag jij je eraan?

“Met je snowboots aan in de Tree Pose staan. Hoi ijsyoga!”

Hi yogi’s en reisgekken! Je zou denken dat het na bieryoga, heliyoga en yoga met schapen niet veel gekker meer kan. Maar niets is minder waar. In zweden gaan ze namelijk nog een stapje verder. Daar oefenen ze de downdog lekker met de handjes in de sneeuw, terwijl ze een dampwolkje uitademen. Want inderdaad, ijsyoga is nu een ding bij onze Scandinavische vrienden.

Het idee komt van Rebecca Björk, yogi en oprichtster van Active North. Haar ijsyogalessen draaien om de natuur, stilte en hoe je lichaam reageert op bewegen in de kou. Geïnspireerd door de schitterende sneeuwlandschappen om haar heen, vroeg ze zich af of meer yogi’s hun zonnegroet willen doen in het witte poeder en de frisse berglucht.

Winter yoga-retreat

Voor wie ijsyoga wel ziet zitten, is er een winter yoga-retreat voor een lang weekend. Daar mediteer je in de sneeuw en oefen je yogaposes met de witte bergtoppen van Lapland om je heen. Natuurlijk warm ingepakt in een skipak.

Maar je kan ook ijssculpturen bouwen, wandelexpedities door het winterwonderland maken en meegaan op een huskytour. Of wat dacht je van relaxen met een traditionele Zweedse fika (koffie met taartjes)?

IJsyoga, let’s go!

Ik vind het wel tof klinken, dat ijsyoga. En ik ga bijna op wintersport, dus ik denk dat ik wel een yogasessie ga houden daar in de besneeuwde bergen.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat het een behoorlijke opgave lijkt, zo in je skipak een yogales in de sneeuw trotseren. Maar van een beetje uitdaging deinzen we niet terug toch? Of wel? Ik ben benieuwd of jij het zou proberen, laat je het me weten?